Serc

Burum

 
 

Burum

Burum, een "slaperig" dorpje met ongeveer 600 inwoners. Niemand weet waar het ligt...of toch wel? Hoe klein het dorpje ook is, momenteel is het een HOT item in de nederlandse pers. Het grondstation bij Burum is groot nieuws...de "grote oren"...wel of geen amerikanen, worden we nu wel of niet afgeluisterd. De politiek is er maar druk mee!

De Burumers echter niet. Die schotels staan er al zo lang...de dorpelingen malen er niet om. Waar ze wel om malen is de molen! In 2012 afgebrand, nu weer bijna volledig opgebouwd. En dan opeens wordt er verteld dat de molen de monumentenstatus kwijtraakt. Maar dat mag en kan niet gebeuren! Zonder monumentenstatus heeft de molen geen toekomst. Want hoe kan een dorp van net 600 inwoners het onderhoud betalen?

Burum....volgens krantenkoppen een "slapend" dorp. Het tegendeel is waar. Oke, winkels zijn er al lang niet meer, de pomp die er ooit stond is allang verleden tijd. Bakker, supermarkt, groenteboer??? Nergens meer te vinden, op de groentekraam die iedere donderdag voor het dorpshuis staat na dan. En de visboer komt 1 x per week een rondje maken door het dorp. Maar verder zijn alle voorzieningen voltooid verleden tijd. En toch...de basisschool in het dorp groeit gestaag. Groep 0/1/2 is ondertussen zo groot dat deze gesplitst moet worden en de kinderen les krijgen in het sportlokaal. De bevolking in het kleine dorpje groeit. Het verenigingsleven is er fanatiek. Als er reden is om een feestje te geven dan wordt het gegeven, en als er geen reden is dan maken ze die wel. Burum, klein maar ontzettend fijn!!